"Verwacht niet van de Sint dat hij je schoorsteen veegt."

Verwijderen vogelnesten

Verstopping door een nest in de schouw is gevaarlijk voor co-vergiftiging en schouwbrand. De klachten over voornamelijk broedende kauwen in schouwen stijgen elk jaar. Nesten van twee meter dik in de schouw zijn geen uitzondering.

Een nest verwijderen gebeurt via een traditionele schoorsteenvegers beurt.
Soms is kappen noodzakelijk om het nest te kunnen verwijderen.
Om te beletten dat kauwen in de schouw gaan broeden, worden de rookgaten afgesloten met een roestvrij metalen (inox) roostertje met mazen van maximum 3 cm². Gaasdraad is echter geen oplossing op lange termijn want kauwen kunnen de draad loswrikken.

Trekregelaar

Wij raden aan als definitieve oplossing voor nestende kauwen en rookafvoerproblemen in je schoorsteen een trekregelaar te plaatsen.Een trekregelaar zorgt voor een krachtige gelijkmatige zuiging in je schoorsteen (ongeacht de invalshoek van de wind), is brandstofbesparend en voorkomt rookterugslag.

Wij plaatsen een trekregelaar in glad beton met hoge weerstand, slijtvast, geen bewegende elementen. De trekregelaar is samengesteld uit 3 te stapelen elementen. De speciale schroefvorm van elk element vormt tochtkanalen welke conisch naar binnen lopen. Daardoor wordt de horizontale tocht van buiten uit omgezet in een verticale, versnelde luchtstroom die het trekken van de schoorsteen bevordert. U heeft zo ook minder aanslag op het venster van uw kachel.

"Ieder schouwtje heeft zijn kauwtje..."